Informace o blížícím se Mladifestu

20.05.2024 13:50

Festival mládeže v Medžugorji – Mladifest - bude trvat od 1. do 6. srpna. Koná se pravidelně již 35. rok. Letos se Mladifest znovu vrací na svůj obvyklý termín, první dny srpna. Minulý rok byl termín mimořádně změněn kvůli Světovému setkání mladých v Lisabonu.

Duchovní obnova pro mladé – Mladifest začne ve čtvrtek 1. srpna večerním modlitebním programem. Oficiální zahájení bude po růženci od 18 hodin a před mší svatou.

Druhý den Mladifestu začne již v šest hodin ráno modlitbou růžence na Podbrdu u sochy Panny Marie a pokračuje ranním programem od 9 hodin. Do programu je zahrnuta modlitba, katecheze a svědectví. V poledne je modlitba Anděl Páně a program na vnějším oltáři kostela sv. Jakova pokračuje svědectvím od 16 hodin, růžencem od 18hod. a mší svatou, která je slavena od 19 hodin.

Ranní a odpolední program bude podobně i v sobotu a v pondělí, zatímco v neděli 4. srpna bude program na vnějším oltáři pouze odpoledne od 16 ti hodin. Ráno budou slaveny mše svaté podle jazykových skupin.

I letošní Mladifest, jako i v minulých letech bude končit mší svatou na Križevaci v 5 hodin ráno v úterý 6. srpna.

Po celý čas Mladifestu je zajištěn simultánní překlad do chorvatského, anglického, italského, německého, francouzského, španělského, portugalského, polského, slovenského, slovinského, maďarského, rumunského, ruského, českého, korejského, arabského, čínského mandarinského i čínského kantonského jazyka.

Organizátoři vybízejí všechny, kteří se budou účastnit Mladifestu, aby si s sebou vzali malý radiopřijímač s FM frekvencemi a sluchátka, Bibli a deštník (který mohou užít i jako slunečník. Připomínají těm, kteří se budou účastnit Mladifestu, aby neplánovali žádné jiné programy, a poutníkům dávají na vědomí, že během trvání setkání mládeže (kromě neděle) se nebudou konat dopolední národní mše, protože všichni poutníci budou přicházet na večerní mši svatou spolu s mladými.