Medžugorje na Národním eucharistickém kongresu v Indianapolisu, v USA

21.07.2024 14:00

Od 17. do 21. července bylo v Indianapolisu v USA více než 100 000 katolíků ze všech krajů Spojených amerických států a též dalších dílů světa, shromážděných na Národním eucharistickém kongresu, který organizovala Konference katolických biskupů USA. Cílem a účelem události je uctívat Ježíše Krista v Nejsvětější svátosti oltářní; slavit krásu a sílu katolické církve a vnášet nový žár do srdcí věřících!

''Naposledy se Eucharistický kongres v USA uskutečnil v roce 1941., proto je toto neuvěřitelná událost naplněná silou Ducha Svatého a velikým pohnutím všech přítomných'', jak nám sdělovali účastníci této události v Indianapolis.

Mnohé katolické organizace a služby, které se zúčastňovaly Eucharistického kongresu, nabízely účastníkům příležitost poznat jakým způsobem slouží Církvi. Mezi nimi je také Informativní centrum Mir Medžugorje pro anglicky hovořící oblasti, které má stánek ve výstavním prostoru.

‘’Naše mise byla jednoduchá: šířit Medžugorje a povědomí lidí o vzrušující činnosti, kterou anglické Informační centrum Mir Medžugorje koná přenášením medžugorských poselství v USA a ostatních částech anglicky hovořících oblastí.

Ať Duch Svatý a Panna Maria nadále vedou Centrum, abychom mohli naplnit poslání, které nám je svěřeno’’, sdělili nám členové tohoto centra.

(medjugorje.hr)