Mons. Giorgio Lingua, apoštolský nuncius Chorvatska, navštívil Medžugorje

16.07.2024 18:09

V neděli, 14. července 2024 večerní mši svaté na vnějším oltáři kostela sv. Jakova v Medžugorji předsedal apoštolský nuncius Chorvatské republiky arcibiskup Giorgio Lingua. Dalšího dne navštívil i Radiostanici Mir Medžugorje, prohlédl si prostory, setkal se se zaměstnanci a ředitelem iformačního centra Mir Medžugorje Vedranem Vidovićem, který ho podrobněji seznámil s prací tohoto mediálního domu.

Potom poskytl interview pro Radiostanici Mir na počátku kterého se zaměřil na důvod svého příchodu do Medžugorje.

Z rozsáhlejšího rozhovoru s apoštolským nunciem Chorvatské republiky zde uvádíme myšlenky, které se týkají přímo Medžugorje:

Motivy jsou rozličné od zbožnosti po zvědavost, protože jsem o Medžugorji slyšel už jako  bohoslovec. Stále jsem měl přání sem přijet, ale nikdy se mi to nepodařilo uskutečnit, ale já jsem to přání stále svěřoval Panně Marii. Říkal jsem jí: ‘Když si to Ty budeš přát, tak pro mne najdeš cestu’.

Už jste se setkal s Medžugorjem a jakým způsobem? Kdy jste poprvé slyšel o tomto fenomenu?

Nevzpomínám si přesně kdy jsem slyšel o Medžugorji poprvé, ale byl jsem tehdy ještě  bohoslovec a studoval jsem theologii. Když jsem se stal knězem v roce 1984 někteří z farníků sem přijeli, a když se vrátili do Itálie všichni mluvili o Medžugorji s nadšením a to bylo moje první seznamování se s Medžugorjem. Dojala mne lidová zbožnost, tedy zbožnost, kterou jsem málo znal, procesí, uctívání světců, láska k Panně Marii…

(Přeloženo z radio-medjugorje.com)