Pokřižování se před fotbalovým zápasem je projev víry v Boha

17.07.2024 22:44

Trenér španělské fotbalové reprezentace, Luis de la Fuente Castillo, v rozhovoru pro Copu, mediální dům Španělské biskupské konference, vedeném během Evropského fotbalového mistrovství, řekl na otázku novinářky jestli má nějaké zvláštní zvyky před zápasem: “Nemám. Před začátkem udělám znamení kříže, ale to je projev víry”, jak uvedla  CNA.

"Já mám víru", řekl trenér mužstva, které v neděli hrálo ve finále Evropského poháru a zvítězilo nad Anglií.

Bylo již několik příležitostí při kterých de la Fuente otevřeně hovořil o své víře. Během interview pro španělské noviny El Mundo řekl, že jestli někdo nevěří v Boha, takový život “že by vůbec neměl smysl”. “To je něco co musíte žít. To bych vám chtěl vysvětlit. Já jsem věřící, protože jsem se proto rozhodl. Pocházím z nábožensky založené rodiny, ale během života jsem měl mnoho pochybností a vzdálil jsem se od víry…”, řekl v říjnu 2023. A dále vyprávěl, že v určitém okamžiku svého života se rozhodl znovu opírat o Boha ve všem co dělá. “Neexistuje jeden, ale tisíce důvodů pro víru v Boha. Bez Boha nic v životě nemá smysl”, řekl při té příležitosti.

Stejně tak, v interview pro El Periódico řekl, že se modlí každý den a má s Bohem dobrý vztah”.  Řekl, že se modlí k Bohu, k svatému Ferminovi a Panně Marii, aby nám pomáhali a byli nám nablízku.

(Přeloženo z medjugorje-info.com)