Svědectví d.p. Trevora Nathasingha z Trinidada a Tobaga

02.06.2024 23:01

Medžugorje je nebe na zemi

 

( Radio Mir Medžugorje )

Mnozí poutníci z celého světa prošli Medžugorjem v květnu, měsíci, který je zvláštním způsobem zasvěcen Blahoslavené Panně Marii. Byl mezi nimi i důstojný pán Trevor Nathasingh, kněz z Trinidadu a Tobagu, který do Medžugorje přijel potřetí v životě, tentokrát jako duchovní doprovod 47 poutníků se kterými strávil v Medžugorji osm dnů a předsedal i při raní mši svaté v anglickém jazyce v kostele sv. Jakova v Medžugorji po které nám řekl, že  jeho obrácení nastalo právě díky Panně Marii.

„Jsem kněz arcidiecéze Port of Spain v Trinidadu a Tobagu. Toto je moje třetí pouť do Medžugorje a pokaždé přijíždím s jinou skupinou poutníků a vždycky je to pro mne skutečně velmi hluboké duchovní období. Rád prožívám atmosféru tohoto posvátného místa a setkání s těmi různými lidmi, kteří sem přicházejí a sdílím s nimi víru a modlím se s nimi. Také mi je vždycky nějak podivuhodné, že zde obnovuji svoji lásku k Blahoslavené Panně Marii a ke Katolické Církvi, protože já jsem přestoupil do Katolické Církve, protože jsem se nenarodil jako katolík. Katolíkem jsem se stal před mnoha lety a moje obrácení nastalo skrze Pannu Marii. Když jsem nevěděl jak se modlit, stoupl jsem si před sochu Panny Marie a modlil jsem se týdny a týdny, stále až mi jednoho dne ta socha Panny Marie v Trinidadu a Tobagu řekla – vy si teď jistě myslíte, že jsem blázen – ale to se opravdu stalo. Ta socha Panny Marie mi řekla: „Já tě povedu ke svému Synu Ježíšovi”. A to byl počátek mé cesty ke křesťanství před 40 roky. Jsem už 35 roků knězem”, řekl pater Trevor Nathasingh a dodal, že do Medžugorje v roce 1996, podruhé v roce 2010. tedy po 14 letech. Tentokrát je to tedy třetí pouť do Medžugorje, opět po 14 letech.

„Co se týká mého seznámení s Medžugorjem, o něm jsem slyšel před mnoha roky, ale zvláště v nové době prostřednictvím společenských sítí, protože mnoho karibských věřících sem přijíždí. Jedna skupina odjela včera...  Takže lidé jezdí na poutě do mariánských míst, ale já, když jedu na mariánské místo tak do Medžugorje. Byl jsem už i v Lurdech i ve Fatimě, takže rád trávím šest, sedm dnů, abych mohl zde něco načerpat.

Teď je to náš šestý den v Medžugorji, celkem tu budeme tentokrát osm dnů. Co se týče této poutě mohu říci, že jsme měli překrásné mešní slavnosti, byli jsme v kostele Božího Milosrdenství v Šurmancích, kde jsme prožili překrásnou slavnost uzdravování společně s dalšími poutníky, včera jsme měli také překrásnou mši  v poutním místě sv. Antonína na Humci, a pojedeme i do Mostaru. Byli jsme také na Križevaci a na Kopci zjevení. Já osobně pokaždé při pouti do Medžugorje navštívím obě tato posvátná místa (kopce). Tentokrát šla celá skupina. Pokaždé je to bohatý duchovní zážitek. Někdy si člověk pomyslí, že je příliš unavený na to, aby vystoupil vzhůru, ale nějak se mu to podaří a když sestoupí dolů tak se cítí osvěžený”, vyprávěl otec Trevor Nathasingh . ( Radio Mir Medjugorje, mírně zkráceno)